Betingelser og privatlivspolitik

Optikjob er en jobbank for optikerbranchen. I forbindelse med din brug af Optikjob job-tjenester indsamler og behandler vi — som dataansvarlig — en række personoplysninger om dig.

Det er derfor vigtigt for os, at du tager dig tid til at læse denne politik, hvor vi informerer dig om vores håndtering af dine personoplysninger. Privatlivspolitikken beskriver, hvilke oplysninger vi indsamler, og hvem vi eventuelt videregiver personoplysningerne til.

Når du bruger tjenester på Optikjob, får du en personlig brugerprofil, som danner udgangspunkt for alle de tjenester, du kan få gennem Optikjob. Du er derfor ikke anonym over for os — vi skal jo kunne hjælpe dig med at bruge tjenesterne — men du kan være anonym over for virksomhederne, hvis du ønsker det.

Vi forstår, hvor vigtigt det kan være at forblive anonym indtil selve opsigelsen/jobskiftet. Du kan derfor have tillid til, at vi behandler dine oplysninger på en sikker, fortrolig og for dig gennemsigtig måde.

 

Den dataansvarlige

Den dataansvarlige er:

Morten Løkke Gammelmark Holding ApS
Hadsten Allé 61
2770 Kastrup
Danmark
E-mail: mail@optikjob.dk
CVR: 40747109

Indsamlingen af oplysninger på Optikjob sker inden for rammerne af den gældende lovgivning.

Når du opretter en brugerprofil på Optikjob

Når du opretter en brugerprofil, eller får én oprettet automatisk i forbindelse med tilmeldingen til en af vores tjenester, gemmer vi din e-mailadresse, og hvis du har indtastet det, dine kontaktoplysninger som navn og adresse. Du kan tilføje flere informationer, se job du har gemt, tilpasse din(e) Jobagent(er), se/abonnere på nyhedsbreve og meget mere.

Formålet med registreringen er naturligvis, at Optikjob kan tilbyde dig tjenester, der er så relevante for dig som muligt, og da din brugerprofil er udgangspunktet for alle dine tjenester hos os, er det en god idé at holde den opdateret.

Sletning af brugerprofil

Sådan retter/sletter du din brugerprofil

 

Du kan til enhver tid slette dine oplysninger ved at logge ind på Min side ved hjælp af dit brugernavn og adgangskode. Derefter opbevarer vi kun de personoplysninger, som vi måtte være forpligtet til efter gældende lovgivning.

Når du opretter et CV på Optikjob

Når du indtaster et CV i vores CV-database, vil CV’et og dine oplysninger blive registreret og opbevaret. Formålet med registreringen er naturligvis, at virksomheder, der er interesseret i din arbejdskraft, vil kunne kontakte dig gennem Optikjobs CV-database.

Hvis du ikke logger på din brugerprofil eller opdaterer dit CV i 6 måneder, anses du som værende inaktiv, og dit CV vil blive taget offline. Dette gør vi for at sikre så aktuelle CV’er som muligt hos Optikjob. Inden dit CV udløber, sender vi dig en påmindelse, så du kan nå at opdatere dit CV eller forlænge løbetiden.

Dit CV er anonymt

Dette punkt vil først gælde pr. 14/2-2021. Indtil da, vil ingen kunne se dit cv medmindre du søger et job direkte på Optikjob eller du siger ja til en administrator fra Optikjob til at en virksomhed må se dit CV.

Dit CV vises på anonym form, som ikke indeholder dine private data som navn, adresse m.m. Din baggrund er anonymiseret, og et eventuelt vedhæftet dokument er ikke tilgængeligt. Men virksomhederne kan læse og søge i dine relevante, kvalifikationsmæssige oplysninger, så de kan afgøre, om du er interessant for dem.

Personlige oplysninger, der potentielt kan identificere dig (e-mailadresse, navn, adresse, telefonnummer og foto), er således som udgangspunkt ikke synlige for virksomhederne.

Du skal derfor være opmærksom på, at du ikke skriver oplysninger, der kan identificere dig i andre felter end de dertil angivne. Overfor Optikjob vil du dog aldrig være anonym, men vi afslører ikke din identitet over for virksomhederne.

Når en virksomhed vil i kontakt med et anonymt CV

Hvis virksomheden ønsker at komme i kontakt med dig via dit anonyme CV, så vil du få en meddelelse herom via Optikjob. Hvis du er interesseret, kan du selv vælge at indlede en dialog, og derved frigive din identitet og give virksomheden adgang til at se dine personlige data på dit CV.

Hvis du ikke er interesseret i henvendelsen, kan du afslå kontakten og forblive anonym. Optikjob afslører ikke din identitet over for virksomhederne. Du er således aldrig anonym over for Optikjob, men du kan vælge at være det over for virksomheder, der ser dit CV. Det er alene dig, der kan frigive din identitet.

Indleder du dialog med en virksomhed, får virksomheden adgang til din private data og bliver selvstændig dataansvarlig for behandling af dine personoplysninger, og Optikjob er ikke længere ansvarlig for den pågældende virksomheds selvstændige behandling af dine personoplysninger.

Offline CV

Hvis du ikke besøger Optikjob i 6 måneder (det vil sige søger efter stillingsannoncer, logger på din brugerprofil eller anden interaktion), anses du som værende inaktiv, og dit CV vil blive taget offline. Dette gør vi for at sikre så aktuelle CV’er som muligt hos Optikjob. Inden dit CV tages offline, sender vi dig en påmindelse, så du kan vælge at opdatere eller sætte det online igen.

 

Sådan retter/sletter du dit CV

Du kan til enhver tid rette eller slette dit CV ved at logge ind på Min side ved hjælp af dit brugernavn og adgangskode.

Hvis du ønsker at slette alle de registrerede oplysninger, skal du slette hele din brugerprofil og ikke kun CV’et. Derefter opbevarer vi kun de personoplysninger, som vi måtte være forpligtet til efter gældende lovgivning.

Optikjob sletter dit CV efter 5 års inaktivitet

 

Logger du ikke på din brugerprofil, eller opdaterer du ikke dit CV i 12 måneder, sættes dit CV offline. Når dit CV har været offline i 5 år — det vil sige, når du i 5 år ikke har opdateret dit CV — betragter vi det som forældet, og vi sender dig en notifikation, så du kan aktivere eller opdatere dit CV. Reagerer du ikke på denne notifikation, sletter vi dit CV.

Registreringer og noter i CV-databasen

Optikjob registrerer, hvilke arbejdsgivere og rekrutteringsfirmaer der læser og kontakter hvilke CV’er.

Ulovligheder i et CV

Vi forbeholder os retten til at ændre i dine indtastede oplysninger i tilfælde af, vi bliver opmærksomme på, at dit CV indeholder ulovlige eller ukorrekte oplysninger. Dette vil dog ikke forekomme normalt, og vi vil meddele dig sådanne ændringer.

Når du ansøger et job via Optikjob online ansøgningssystem

Når du vil sende din ansøgning

Hvis du ansøger en stilling via vores system til at ansøge stillinger, bliver du bedt om at starte ansøgningsprocessen med at indtaste dit navn og din e-mailadresse.

Har du allerede en profil hos Optikjob, kan vi benytte dine oplysninger derfra, så du kan med fordel logge på med dit brugernavn og din adgangskode.

Hvis du ikke allerede har en brugerprofil hos Optikjob, opretter vi en til dig — og den skal du bekræfte via et link i en e-mail, inden du kan færdiggøre din ansøgningsproces.

Hvem kan se dine ansøgningsoplysninger?

Personlige oplysninger i din ansøgning vil blive behandlet fortroligt og benyttes udelukkende af den/de personer, som deltager i rekrutteringsprocessen. Det er således kun Optikjob og den virksomhed, der søger en medarbejder, der har adgang til dine oplysninger i forbindelse med din online ansøgning samt CV.

Du bør ikke afgive følsomme personoplysninger (race, seksualitet, eventuelle straffe/domme), medmindre det er relevant for jobprofilen eller direkte adspørges.

Sådan behandler vi dine data fra ansøgningen

Når du ansøger online, indsamler Optikjob de personoplysninger, som du har indtastet i ansøgningsformularen, samt de dokumenter du har vedhæftet. Vi gemmer også historik over, hvilke job du har søgt. Oplysninger om køn og fødselsdato anvendes alene til statistiske formål.

Formålet med at indsamle personoplysninger er for, Optikjob kan behandle, vurdere og kontakte dig, hvis du er kvalificeret til nuværende eller kommende ledige stillinger.

At blive kontaktet om et andet, ledigt job

Optikjob har mulighed for at kontakte dig på et senere tidspunkt, hvis vi vurderer, at din profil og kvalifikationer passer til andre ledige stillinger. Du bliver i givet fald kontaktet via e-mail eller telefon og præsenteret for den ledige stilling, som du til enhver tid kan afslå uden, at det påvirker dine muligheder for at blive ansat i andre stillinger.

Sådan retter/sletter du din ansøgning

Hvis du vil redigere eller fjerne noget, kan du når som helst gå ind i på Min side ved hjælp af dit brugernavn og adgangskode. Bemærk, at ændringer eller sletning af data under en allerede iværksat rekrutteringsproces, og i et vist tidsrum efter afslutning af processen, muligvis ikke er tilladt af retlige årsager. I dette tilfælde vil vi efter anmodning informere dig om, hvornår dine data kan slettes eller ændres.

Når du opretter en eller flere Jobagenter

Når du vælger at oprette en eller flere Jobagenter, accepterer du, at Optikjob som dataansvarlig behandler dine personoplysninger som e-mailadresse og valgte præferencer, da vi ellers ikke kan sende dig dugfriske jobannoncer direkte i indbakken hver morgen.

 

Sådan retter/sletter du din(e) Jobagent(er)

Du kan til enhver tid rette, tilpasse eller slette Jobagenter ved at logge ind på Min side ved hjælp af dit brugernavn og adgangskode og vælge Job alarmer og indføre dine ændringer.

 

Generelt om personoplysninger

Hvilke personoplysninger behandler Optikjob?

Optikjob indsamler kun de oplysninger, der er nødvendige for den/de tjenester, du vælger at bruge. Vi indsamler følgende almindelige personoplysninger: e-mailadresse, navn samt — hvis du har oplyst det — adresse, telefon, fødselsdato og køn.

Derudover behandler vi: login-oplysninger til din brugerprofil, oplysninger om, hvilke jobannoncer du bliver vist, cookies, IP-adresse mv.

Følsomme oplysninger

Du må ikke indtaste eller uploade følsomme personoplysninger, som eksempelvis vedrører religion, race, politiske forhold, fagforeningsforhold, seksuel orientering eller helbredsoplysninger på Optikjob. Den slags oplysninger har vi nemlig ikke lov til at registrere, og hvis vi bliver bekendt med at de findes, så vil vi fjerne dem.

Hvor gemmes dine oplysninger?

Når Optikjob er dataansvarlig for dine personoplysninger, gemmes oplysningerne i Optikjob systemer.

Når andre virksomheder er selvstændigt dataansvarlige for dine personoplysninger, fx ved virksomhedens brug af CV-database eller online ansøgninger, opbevares personoplysningerne i overensstemmelse med den enkelte virksomheds persondatapolitik.

Videregivelse af oplysninger

Optikjob videregiver i visse tilfælde de personoplysninger, som vi behandler om dig. Dine personoplysninger kan blive videregivet til: (i) virksomheder, som benytter vores tjenester; herunder CV-database, online ansøgninger til rekruttering, eller (ii) leverandører, vi samarbejder med for at støtte vores virksomhed (fx leverandører af tjenester, teknisk support, leverancetjenester og finansielle institutioner), eller (iii) i forbindelse med salg, opgaver eller anden overførsel af indholdet på hjemmesiden, eller (iv) hvis det er påkrævet ifølge en domstolsafgørelse eller gældende lovgivning eller (v) i forbindelse med forskningsprojekter.

Videregivelsen vil ske i det omfang og til dem, det er nødvendigt for at kunne udføre den tjeneste, som du anmoder om, og i forbindelse med brug af vores produkter eller lignende services, som kræver, at vi bruger dine oplysninger.

Dine rettigheder

Når vi behandler dine oplysninger, har du en række rettigheder. Hvis du vil gøre brug af dine rettigheder, skal du kontakte os på mail@optikjob.dk.

Du har ret til at se (få indsigt i) de oplysninger, som vi behandler om dig.

Du har ret til at få urigtige oplysninger om dig selv rettet.

Du har ret til at få slettet oplysninger om dig. Er der lovkrav som forpligter os til at bevare oplysningerne i et vist tidsrum, kan sletning først ske efter udløb af denne periode.

Du har visse tilfælde ret til at få behandlingen af dine personoplysninger begrænset og til at modsætte dig behandlingen.

Du har i visse tilfælde ret til at modtage dine personoplysninger i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format samt at få overført disse personoplysninger til en anden dataansvarlig.

Har du har spørgsmål til dine rettigheder, herunder til udøvelsen af disse eller til denne privatlivspolitik, så kontakt venligst Optikjob på mail@optikjob.dk.

Du har ret til at indgive en klage til Datatilsynet, hvis du er utilfreds med den måde, vi behandler dine personoplysninger på. Du finder Datatilsynets kontaktoplysninger på www.datatilsynet.dk.

Du kan altid se og rette dine oplysninger ved at logge ind på Min side ved hjælp af dit brugernavn og adgangskode og vælge de relevante menupunkter. Hvis du har brug for hjælp, kan du kontakte Optikjob via mail@optikjob.dk.

 

Sletning af dine oplysninger

Generelt om sletning

Du kan til enhver tid slette dine oplysninger ved at logge ind og vælge den relevante funktion. Vi behandler dine personoplysninger i vores system, så længe vi har et konkret, sagligt formål med dette, og dine oplysninger ligger i vores system, til du selv sletter dem.

Hvis du ønsker, at vi sletter alle de registrerede oplysninger om dig, bedes du kontakte os skriftligt på mail@optikjob.dk.

Statistik

Der indsamles anonymiserede data om din brug af Optikjob tjenester. Dette sker udelukkende til statistiske formål og for at forbedre vores service. Disse anonymiserede data kan ikke henføres til dig.

COOKIES

Hvad er en cookie?

En cookie er en lille fil med dataoplysninger. En cookie kan ikke ødelægge noget på din computer.

De bruges ofte til at give en bedre brugeroplevelse, og til indsamling af oplysninger vedr. brug af en hjemmeside.

Hvad bruger vi cookies til?

Vi benytter cookies på hjemmesiden til dels at sikre, at hjemmesiden virker ordentligt og giver dig en bedre brugeroplevelse, derudover benytter vi cookies til at trække statistik.

Hvis vi gemmer cookies på dit udstyr som del af en tjeneste, bliver du informeret om anvendelsen og formålet med at indsamle data via cookies.

Vi indhenter dit samtykke

Inden vi gemmer cookies på dit udstyr, beder vi om dit samtykke. Uden cookies kan websitet ikke forventes at fungere optimalt. Du kan få flere oplysninger nedenfor eller på vores website om vores brug af cookies, og om hvordan du kan slette eller afvise dem. Hvis du vil tilbagekalde dit samtykke, så se vejledningen herunder (Hvordan kan jeg undgå eller slette cookies).

Hvordan kan jeg undgå eller slette cookies?

Du kan til hver en tid slette cookies i browseren, men du skal være opmærksom på, at der kan være funktioner på hjemmesiden, der efterfølgende ikke virker optimalt.

Erhvervsstyrelsen har følgende vejledning til det:

https://erhvervsstyrelsen.dk/saadan-undgaar-du-cookies

Datasikkerhed

Du kan have fuld tillid til, at vi beskytter dine personoplysninger. Vores mål er at tilbyde dig som bruger en tjeneste, der er sikker og uden risiko. Vi gør vores yderste for at bevare en stringent og høj grad af datasikkerhed.

Vi anvender forskellige metoder, såsom kryptering (SSL), firewalls, software som registrerer illegal indtrængen i systemet samt manuelle sikkerhedsprocedurer, der medvirker til at beskytte dine personlige oplysningers nøjagtighed og sikkerhed samt til at forhindre ikke-autoriseret adgang eller forkert brug af tredjepart.

Ansvarsfraskrivelse

Vi forbeholder os ret til at fjerne dine oplysninger i tilfælde af misbrug eller brug til uvedkommende og/eller kriminelle formål.

Kontakt og hjælp

Har du spørgsmål til vores tjenester eller brug for hjælp, er du velkommen til at kontakte os. Skriv til mail@optikjob.dk.

 

Optikjob.dk

18/01-2021

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

For at modtage mails med nye jobmuligheder og nyheder om Optikjob.dk kan du med fordel tilmelde dig vores nyhedsbrev nedenfor.