Hjælp

Optikjob > Hjælp

[vc_row css=”.vc_custom_1513339403770{padding-top: 70px !important;padding-bottom: 70px !important;}”][vc_column][careerfy_section_heading h_title=”Hjælp”][vc_column_text]Har du brug for hjælp, så prøv at se om du kan finde svaret nedenfor i det oftest stillede spørgsmål. Hvis ikke du kan finde svar på dit spørgsmål eller få hjælp i nedenstående punkter, så kontakt os på mail@optikjob.dk[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

For jobansøgere

[/vc_column_text][vc_toggle title=”Hvad kan jeg som bruger på Optikjob?”]Når du er oprettet som bruger på Optikjob får du adgang til ‘Min side’, hvor du nemt kan redigere i dine informationer, se dine jobagenter, uploade dit CV, søge jobs direkte eller se dine gemte søgninger. Både dine jobagenter og dine dokumenter er tilknyttet din e-mail-adresse, så du kan kun oprette én brugerprofil pr. e-mail-adresse.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Hvordan opretter jeg mig som ny bruger?”]Du opretter en jobsøgerprofil ved at klikke ’Tilmeld’ i øverst højre hjørne. Vælg Kandidat og udfyld de efterspurgte informationer såsom brugernavn, password m.m.

Du kommer nu ind på ‘Din side’, hvor du skal udfylde de resterende informationer på ‘Min profil*

Udfyld så meget som muligt og skriv en beskrivende tekst om dig, så en kommende arbejdsgiver kan få en fornemmelse af, hvem du er.

Bemærk at du kan vælge at have en offentlig eller skjult profil.

En offentlig profil er en profil, der vil være synlig for alle virksomheder, der besøger Optikjob.dk. Din mailadresse samt telefonnummer bliver selvfølgelig ikke vist.

En skjult profil er en profil, hvor der kun vil være vist den beskrivende tekst om dig, samt dine erfaringer, m.m.

Vi opfordrer dig til at læse vores Betingelser og privatlivspolitik inden du opretter en profil.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Hvordan opretter jeg et CV?”]Når du er oprettet som bruger på Optikjob får du adgang til ‘Min side’, hvor du kan oprette dit eget eller uploade dit CV.

Uploade CV:
Du uploader dit CV ved at gå på ‘Min side’ og under punktet ‘Håndter CV‘. Du kan enten “trække” et dokument ind i det viste “vindue” eller du kan klikke på Upload CV og et nyt fil-vindue åbner, hvor d kan vælge dit dokument.
Vær opmærksom på, at du kun kan uploade filtyperne .doc, .docx, .pdf

Opret CV:
Du opretter dit CV ved at gå på ‘Min side’ og under punktet ‘Mit CV’. Udfyld de efterspurgte punkter og når du er færdig, klik på ‘Opdater’ i bunden af siden.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Hvem kan se min profil?”]Når du opretter en profil på Optikjob, skal du tage stilling til, om du vil have en offentlig eller anonym profil. Det gør du på ‘Min profil’ under punktet ‘Profile for Public view’ (oversat til: Må alle se dine profil) og der vælger du ja eller nej.

Hvis du vælger ja:
Har du valgt ja, så kan alle der besøger siden se din profil. De kan se alle oplysninger om dig, dog ikke fødselsdag og telefonnummer.

Hvis du vælger nej:
Har du valgt nej, så er det udelukkende virksomheder med en godkendt virksomhedsprofil, der kan se dine oplysninger. De kan dog ikke se dine personlige informationer såsom profilbillede, navn, mail, telefon m.m. De kan udelukkende se dit cv og andre indtastede informationer, som ikke er personfølsomme.

Du skal være opmærksom på, at Optikjob ikke kan skjule personfølsomme informationer, som du indtaster i eksempelvis ‘kandidat beskrivelse’

Du kan til enhver tid læse, hvordan vi opbevarer og håndterer dine oplysninger i vores Betingelser og privatlivspolitik.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Jeg har glemt min kode. Hvad gør jeg?”]Har du glemt din kode, så klik på ‘Log ind’ i øverst venstre hjørne. Et pop up vindue åbner sig og du kan klikke på ‘Glemt dit kodeord?’

Indtast brugernavn eller email du brugte til din konto. Klik på ‘Få et nyt kodeord’ og et link til genindstilling af kodeord vil blive sendt til din email.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Hvad er mine log ind-oplysninger?”]Dine log in-oplysninger er din mailadresse samt det kodeord, du valgte, da du oprettede din profil.

Du logger ind i øverst højre hjørne på Optikjob, hvor der står ‘Log ind*[/vc_toggle][vc_toggle title=”Hvordan sletter jeg min profil?”]Ønsker du at slette din profil på Optikjob, så skal du logge ind på ‘Min side’, og nederst i menuen til venstre klikker du på ‘Slet konto’.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Har du slettet din profil ved en fejl?”]Er du ved en fejl kommet til at slette din profil på Optikjob, så kontakt vores support på mail@optikjob.dk og de vil prøve at genoprette din profil. Vi kan desværre ikke garantere, at vi kan genoprette din profil.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Hvor finder jeg jobopslag?”]På Optikjob har du mulighed for at finde dit nye job. Du finder alle aktive jobopslag på ‘Find job’

Du kan specificere din søgning ved at benytte filtrene til venstre. Du kan f.eks. filtrere din søgning efter “Jobtype”, “Område” eller “Arbejdstid”.

Når du har fået et søgeresultat, som matcher dine ønsker, har du mulighed for at gemme denne som en jobagent, så du ikke går glip af nye matchende stillinger. Du kan oprette en jobagent øverst i venstre hjørne.

Når du har fundet et ledigt job, som du ønsker at søge, skal du sende din ansøgning til virksomheden som beskrevet i jobannoncen.

Du kan også sende din ansøgning elektronisk, ved at klikke “Send ansøgning”.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Hvor kan jeg specificere min søgning?”]Du kan specificere din søgning ved at benytte filtrene til venstre. Du kan f.eks. filtrere din søgning efter “Jobtype”, “Område” eller “Arbejdstid”.

Når du har fået et søgeresultat, som matcher dine ønsker, har du mulighed for at gemme denne som en jobagent, så du ikke går glip af nye matchende stillinger. Du kan oprette en jobagent øverst i venstre hjørne.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Hvordan søger jeg på geografi/område?”]Du skal specificere din søgning ved at benytte filtret ‘Område’ til venstre. Du skal klikke på det område, du ønsker, der kun skal vises jobopslag. Derpå vises kun job i det område, du har søgt på.

Når du har fået et søgeresultat, som matcher dine ønsker, har du mulighed for at gemme denne som en jobagent, så du ikke går glip af nye matchende stillinger. Du kan oprette en jobagent øverst i venstre hjørne.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Hvordan søger jeg en stilling?”]Har du fundet et ledigt job, som du ønsker at søge, skal du sende din ansøgning til virksomheden som beskrevet i jobannoncen.

Du kan også sende din ansøgning elektronisk, ved at klikke “Send ansøgning”.

Hvis du har spørgsmål til en stilling og/eller arbejdsopgaver, skal du kontakte virksomheden som beskrevet i annoncen eller klikke på ‘Kontakt virksomhed’ til højre i selve jobopslaget. Virksomheden har mulighed for at besvare dine spørgsmål.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Hvad er en jobagent?”]En Jobagent er en service, vi kan give til dig som bruger, og som ønsker at få nye jobopslag direkte i mailboksen ud fra selvvalgte søgekriterier.

En jobagent holder dig således informeret, når der opslås nye relevante stillinger, der matcher de søgekriterier du selv har valgt, da du oprettede den.

Disse søgekriterier vil kunne ændres løbende, men det kan dog ikke helt undgås, at du af og til vil risikere at få tilsendt stillingsopslag, som du ikke vil finde relevante.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Hvordan opretter jeg en jobagent?”]Du opretter en jobagent øverst i venstre hjørne på ‘Find job’.

Indtast navn og mailadresse, klik på ‘Opret Jobagent’ og et nyt vindue vil åbne, hvor du kan specificere dine søgekriterier.

Når du har tilmeldt dig til jobagenten, vil du fremadrettet automatisk modtage en mail, når der oprettes nye jobopslag, der matcher med dine ønsker.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Kan jeg have flere jobagenter?”]Ja, du kan have alle de jobagenter, som du vil. Der kan være fordele ved at have flere jobagenter, f.eks. hvis du er interesseret i job fra forskellige områder.

Du kan finde alle dine jobagenter, når du er logget på ‘Min side’ under ‘Job alarmer’[/vc_toggle][vc_toggle title=”Hvordan sletter jeg en jobagent?”]Du kan slette en eller flere jobagenter ved at gå på ‘Min side’ under ‘Job alarmer’. Til højre for hver jobagent, du har oprettet, findes der et lille skraldespandsikon. Klik på det, og du sletter jobagenten.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Hvor finder jeg mine gemte favorit jobopslag?”]Har du tilføjet et job som en favorit, kan du se disse ved at gå på ‘Min side’ under ‘Favorit job’.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Hvor finder jeg mine uploadede dokumenter?”]På Optikjob har du mulighed for at uploade og gemme dine dokumenter. Det kan f.eks. være dit CV eller andre relevante jobsøgerdokumenter.

Du kan finde alle uploadede og gemte dokumenter ved at gå på ‘Min side’ under ‘Håndtér CV’.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Hvor finder jeg mine personlige oplysninger?”]Når du har oprettet en brugerprofil på Optikjob skal du indtaste personlige oplysninger, såsom navn, mail, nuværende jobtitel m.m.

Du kan se dine personlige oplysninger og redigere i dem ved at gå på ‘Min side’ under ‘Min profil’.[/vc_toggle][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

For virksomheder

[/vc_column_text][vc_toggle title=”Hvordan opretter jeg min virksomhed på Optikjob?”]For at oprette jobopslag og/eller have adgang til andre services som virksomhed, skal du oprette en virksomhedsprofil.

Du opretter en virksomhedsprofil på Optikjob ved at klikke på Tilmeld i øverst højre hjørne. Vælg ‘Virksomhed’ og udfyld de efterspurgte informationer.

Du kommer nu ind på ‘Din side’, hvor du skal udfylde de resterende informationer på ‘Virksomhedsprofil’.

Når administratoren har godkendt din virksomhedsprofil, kan ud komme igang med at oprette jobopslag.

Vi opfordrer dig til at læse vores Betingelser og privatlivspolitik inden du opretter en profil.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Hvad kan jeg som virksomhedsprofil på Optikjob?”]Når du er oprettet som virksomhedsprofil på Optikjob får du adgang til ‘Min side’, hvor du nemt kan redigere i dine informationer, oprette nye jobopslag, redigere i jobopslag, se hvor mange der har ansøgt online, se hvor mange der har set dit jobopslag, søge i vores CV-databank med aktive CV’er m.m.

Både dine jobagenter og dine dokumenter er tilknyttet din e-mail-adresse, så du kan kun oprette én brugerprofil pr. e-mail-adresse.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Jeg har glemt min kode. Hvad gør jeg?”]Har du glemt din kode, så klik på ‘Log ind’ i øverst venstre hjørne. Et pop up vindue åbner sig og du kan klikke på ‘Glemt dit kodeord?’

Indtast brugernavn eller email du brugte til din konto. Klik på ‘Få et nyt kodeord’ og et link til genindstilling af kodeord vil blive sendt til din email.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Hvordan sletter jeg min virksomhedsprofil?”]Ønsker du at slette din virksomhedsprofil på Optikjob, så skal du logge ind på ‘Min side’, og nederst i menuen til venstre klikker du på ‘Slet konto’.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Har du slettet din virksomhedsprofil ved en fejl?”]Er du ved en fejl kommet til at slette din virksomhedsprofil på Optikjob, så kontakt vores support på mail@optikjob.dk og de vil prøve at genoprette din profil. Vi kan desværre ikke garantere, at vi kan genoprette din profil.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Hvad koster et jobopslag?”]Prisen for et jobopslag på Optikjob ligger på 1.990 kr. eks. moms for 30 dage.

Skal du og din virksomhed indrykke flere jobopslag, så kontakt os for en mængderabat eller rammeaftale. Kontakt os på mail@optikjob.dk.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Hvordan opretter jeg et nyt jobopslag?”][/vc_toggle][vc_toggle title=”Hvordan redigerer jeg i et jobopslag?”][/vc_toggle][vc_toggle title=”Hvordan sletter jeg et jobopslag?”][/vc_toggle][vc_toggle title=”Hvordan forlænger jeg mit jobopslag”]Et jobopslag hos Optikjob har som udgangspunkt en liggetid på 30 dage. Hvis du ønsker at forlænge liggetiden, skal du kontakte os på mail@optikjob.dk og bede om forlængelse. Derpå vender vi tilbage med en specifik pris på dette.[/vc_toggle][/vc_column][/vc_row]